Re-integratie bij langdurige ziekte van een medewerker

Een verkoudheid of een griepje, daar heeft iedereen wel eens last van. Maar hoe gaat u ermee om wanneer een van uw werknemers of teamleden langdurig ziek is? Bijvoorbeeld door een (bedrijfs)ongeval, een burn-out, een operatie of ernstige ziekte? Er zijn zaken die u wettelijk verplicht bent om goed te regelen en daarnaast is het belangrijk om uw werknemer waar u kunt bij te staan in deze vervelende situatie.

Wat houdt re-integratie precies in?

U hebt natuurlijk het beste voor met uw werknemer, maar ondertussen heeft het ook op u als werkgever of manager een flinke weerslag. Het salaris dient doorbetaald te worden en tegelijkertijd moet u misschien wel iemand aannemen om het werk van het zieke teamlid op te vangen. Als dit niet mogelijk is, komt er meer druk op de rest van het team te liggen. Kortom, u wilt natuurlijk dat uw medewerker weer zo snel mogelijk aan de slag gaat. Om dit goed te laten verlopen start u een re-integratietraject. Dit zorgt ervoor dat uw medewerker stap-voor-stap kan terugkeren naar zijn of haar baan, indien nodig met aangepaste werkzaamheden.

Hoe kan arbeidsmediation helpen bij het re-integratieproces?

Re-integratie is vaak een gevoelige kwestie, want hoe graag u ook wilt dat uw medewerker weer snel terugkeert, pushen draagt allesbehalve bij aan het herstel. Geduld, begrip en goede communicatie zijn dus geboden en juist hier gaat het vaak mis. In dat geval is zakelijke mediation een goede optie. PB Zakelijke Mediation is een neutrale gesprekspartner, een bemiddelaar. We hebben als doel om samen tot een oplossing te komen, zonder dat de arbeidsrelatie hierdoor verstoord raakt. Door de mediator direct bij het re-integratieproces te betrekken, stimuleert u een voorspoedig herstel en voorkomt u dat er wrijving en conflicten ontstaan gedurende het re-integratietraject.

PB Zakelijke Mediation, een aanpak op maat voor uw organisatie

Ieder bedrijf, persoon, situatie en re-integratietraject is uniek. Er komt meer bij kijken dan alleen voldoen aan wet- en regelgeving, het correct registreren van afspraken en het volgen van de procedure van de (arbo-)arts. U wilt tenslotte de relatie met de medewerker behouden en tegelijkertijd de gevolgen voor uw organisatie beperken. PB Mediation helpt u hierbij met een traject op maat. We kijken naar wat u en uw medewerker nodig hebben en stemmen daar onze begeleiding op af. Bekijk ook onze andere mogelijkheden voor arbeidsmediation.

Wilt u meer weten of een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen? Vul onderstaand contactformulier in en we nemen spoedig contact met u op.


Aangesloten bij: