Arbeidsmediation, samen lossen we zakelijke conflicten op

Een prettige werksfeer is erg belangrijk. Uw team brengt immers veel tijd met elkaar door. Of uw medewerkers de sfeer op de werkvloer positief ervaren is van verschillende factoren afhankelijk. Heerst er een fijne en open cultuur waarin iedereen geaccepteerd wordt? Of worden er collega's buitengesloten, genegeerd of zelfs gepest? Is er sprake van vijandigheid, jaloezie of wordt er veel geroddeld? Dit wilt u natuurlijk voorkomen, want uiteindelijk leidt het tot een conflict. Ook kan het een reden zijn voor gewaardeerde medewerkers om de organisatie te verlaten. 

Duurzame verbetering van de werksfeer en -relatie

PB Zakelijke Mediation is een onpartijdige bemiddelaar. We zetten beproefde gesprekstechnieken in om er achter te komen waar de oorsprong van het conflict ligt. Dan pas kunnen we werken aan het herstellen van de verstoorde arbeidsrelatie. Belangrijk is dat iedereen die bij de situatie betrokken is de intentie heeft om tot een oplossing te komen, alleen op die manier werken we aan duurzame verbetering van de werksfeer- en relatie.

Welke soorten arbeidsbemiddeling zijn er?

Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden van zakelijke bemiddeling. Wilt u direct meer weten? Neem dan contact op en we plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Re-integratiemediation

Langdurige ziekte, een (bedrijfs)ongeval of een burn-out... Er zijn diverse redenen waarom een werknemer voor langere tijd niet kan werken. Zodra diegene weer aan de slag gaat is het raadzaam om een re-integratieplan paraat te hebben. Hiervoor is goede communicatie tussen werkgever en werknemer nodig. PB Mediation begeleidt alle betrokken partijen bij de re-integratie.

Lees meer

Mediation bij ziekteverzuim

Uw medewerker of teamlid is langdurig ziek of veelvuldig ziek, misschien wel zonder duidelijk aantoonbare oorzaak. Conclusies trekken en stappen zetten is lastig en kan gevoelig liggen. U wilt tenslotte geen beschuldigingen maken, maar u wilt het wel aankaarten. PB Zakelijke Mediation ondersteunt u hierbij. Als onpartijdige bemiddelaar maken we het ziekteverzuim bespreekbaar en gaan we samen op zoek naar een oplossing.

Lees meer

Team mediation

Uw werknemers brengen soms 5 dagen per week, 8 uur per dag met elkaar door. Niet vreemd dat er af en toe spanningen, irritaties en zelfs ruzies ontstaan. Maar wanneer dit echter meer regel dan uitzondering wordt, kan het de werksfeer en productiviteit flink in de weg staan. Met onze professionele aanpak en gesprekstechnieken, onderzoeken we de oorzaak van het conflict en komen we met alle betrokkenen tot een gezamenlijke oplossing.

Lees meer

Exitmediation

Het beƫindigen van een arbeidscontract kan diverse redenen hebben. Misschien liggen de meningen en zienswijzen van medewerker en werkgever te ver uit elkaar, zijn er conflicten ontstaan, of is er door reorganisatie geen vervangend werk meer te bieden. Hoe dan ook is het voor alle betrokken partijen fijn om de werkrelatie op een prettige manier af te sluiten.

Lees meer


Aangesloten bij: