Team conflict coaching; hoe gaan uw mensen met conflicten om?

U merkt dat er de laatste tijd wat spanning heerst tussen verschillende medewerkers in uw team en nu is de bom dan echt gebarsten. De ene collega kan zijn frustratie niet aan de kant zetten, de ander kruipt juist in zijn schulp en weer een ander weigert met collega's in gesprek te gaan. Iedereen gaat op een andere manier met conflicten om. Dit heeft te maken met hun karakters, hoe een bepaalde situatie iemand persoonlijk raakt en hoe hij of zij heeft geleerd te reageren op conflicten. De kern van de oplossing ligt in communicatie, met elkaar in gesprek blijven. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan...

Een mediator als conflict coach

Begrip voor elkaars zienswijze opbrengen, het moeilijkste en tegelijkertijd het belangrijkste aspect bij het oplossen van conflicten. PB Zakelijk mediation leidt bij team conflict coaching als neutrale partij het gesprek tussen de betrokkenen. Hierbij is het belangrijk dat iedereen actief meewerkt aan het oplossen van het conflict. Er is ruimte voor emotie, want daar ontstaan conflicten, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat teamleden zelf in beweging komen om de situatie te verbeteren. Alleen dan is er sprake van een duurzaam herstel van de werkrelatie tussen mensen.

Conflicten tijdig signaleren

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Merkt u dat een of meer medewerkers niet lekker in hun vel zitten? Dat er voelbare spanning tussen collega’s ontstaat? Of misschien speelt er iets tussen u als manager en een medewerker. Ook verminderde motivatie, productiviteit en sfeer op de afdeling kunnen indicatoren zijn voor een potentieel conflict. Voorkom dit en zet tijdig conflict coaching of team mediation in. Wilt u zelf meer inzicht in uw gedrag en de manier waarop u conflicten managet verbeteren? Dan is een-op-een-conflict coaching aan te raden.

Wilt u meer weten over conflict coaching? Of wilt u direct een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking? Neem gerust contact met ons op.


Aangesloten bij: