Individuele conflict coaching

Een van uw medewerkers heeft een conflict met een collega. De vicieuze cirkel wordt maar niet doorbroken en hierdoor wordt het conflict niet opgelost. Dit heeft tot gevolg dat uw medewerker met steeds minder enthousiasme naar het werk komt, kortaf reageert of de collega zelfs vermijdt of negeert. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u als werkgever of leidinggevende een conflict met een medewerker hebt, waar u samen niet aan uit komt. In beide gevallen biedt individuele conflict coaching u de juiste handvatten om de situatie aan te pakken.

Conflict coaching; meer inzicht in gedrag

Er is altijd een reden voor een conflict, dat komt vast niet als een verrassing. Maar de reden dat het zo moeilijk is om die oorzaak te vinden is dat het om subjectieve opvattingen gaat. Iedereen heeft een eigen karakter en eigen verwachtingen. De waarheid ligt in het midden, het heeft immers te maken met het botsen van hun opvattingen. Door inzicht te krijgen in elkaars beweegredenen, zienswijze en triggers kan het eigen gedrag aangepast worden. Op die manier worden conflicten in het vervolg voorkomen.

Een-op-een of in teamverband

Met conflict coaching helpt PB Zakelijke Mediation mensen inzicht te krijgen in hun eigen gedrag en patronen. Hoe gedragen zij zich in een conflict en welke reactie roept dit meer dan eens op bij de andere partij? Met dit inzicht kunnen zij hun gedrag effectief aanpassen, zodat zij hun mening kunnen geven zonder dat de situatie escaleert. Ook voor managers is conflict coaching van grote toegevoegde waarde. Het helpt u om conflicten snel te signaleren en hier adequaat op te reageren. Speelt er een conflict dat effect heeft op meerdere medewerkers binnen uw team? In dat geval is team conflict coaching aan te raden.

Wilt u meer weten over individuele conflict coaching? Of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul in het contactformulier hieronder uw gegevens in en we nemen spoedig contact met u op.


Aangesloten bij: